Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Γ΄






Η υγεία και η ομορφιά του κάθε ζωδίου με τη βοήθεια των βιοχημικών αλάτων 



γράφει η Στέλλα Κουρή




Όπως σας ανέφερα και στα προηγούμενα άρθρα, τα άλατα Schuessler είναι βιοχημικά άλατα, τα οποία δρουν στον ιστό του δέρματος και αναπληρώνουν στον οργανισμό τα ανόργανα στοιχεία που του λείπουν. Η έλλειψη αυτών των στοιχείων αποτυπώνετε στο πρόσωπο μας ή γενικότερα στο σώμα μας κι από εκεί μπορεί να καταλάβει ο ομοιοπαθητικός αλλά και εμείς τι ανόργανα στοιχεία χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να έχουμε ένα πλήρες και ισορροπημένο σύστημα.


Magnesia phoshorica του Λέοντα
Στον Λέοντα αντιστοιχεί η καρδιά. Το φωσφορικό μαγνήσιο δρα πάνω στα κινητικά νεύρα και συνδέεται με το νευρικό σύστημα συμπληρώνοντας την δράση  του φωσφορικού καλίου (το άλας του Κριού). Όταν υπάρχει έλλειψη σε αυτό το άλας τότε δημιουργούνται σπασμοί και κράμπες. Το φωσφορικό μαγνήσιο είναι σημαντικό για τον μυϊκό ιστό διασφαλίζοντας τη ρυθμική κίνηση. Το φωσφορικό κάλιο το βρίσκουμε στην φαιά ουσία με την οποία σκεφτόμαστε και το φωσφορικό μαγνήσιο στις λευκές ίνες που παράγουν κίνηση, γι’ αυτό τον λόγο αυτά τα δύο άλατα δουλεύουν αρμονικά μαζί.
Είναι το άλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παυσίπονο και βοηθάει πολύ σε πονοκεφάλους ή όπου η θερμότητα φέρνει ανακούφιση. Οι πόνοι των αυτιών, οι πόνοι της περιόδου είναι περιπτώσεις που ανακουφίζονται με το συγκεκριμένο άλας. Ζεστά επιθέματα με την magnesia phosphorica μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την χαλάρωση λόγω ότι πολλές ασθένειες του Λέοντα προέρχονται από υπέρ-τεντωμένα νεύρα και εντάσεις.
Ο συνδυασμός του φωσφορικού καλίου με το φωσφορικό μαγνήσιο και το φωσφορικό σίδηρο είναι ιδανικό για να καλύψει περιστάσεις υπερκόπωσης, νευραλγία, σπασμούς, αϋπνία και πονοκεφάλους. Το μαγνήσιο πολλοί θεωρούν ότι υπάρχει σε αρκετές τροφές και δεν λείπει εύκολα από τον οργανισμό αλλά ορισμένοι τρόποι διατροφής δεν έχουν αρκετό μαγνήσιο, τόσο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σώματος.


Kalium Sulfuricum του Παρθένου
Το μέρος του σώματος που αποδίδεται στο συγκεκριμένο ζώδιο είναι το ηλιακό πλέγμα και τα έντερα. Η κάθε μία από τις δώδεκα υποδιαιρέσεις του ηλιακού πλέγματος  αντιστοιχεί σε ένα σημείο από τον ζωδιακό άρα και σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Στην πραγματικότητα το ηλιακό πλέγμα είναι η υποδοχή της ενέργειας από τον πίσω εγκέφαλο και τα έντερα ολοκληρώνουν την επεξεργασία των θρεπτικών προϊόντων που επρόκειτο να αφομοιωθούν από το αίμα.
Είναι ένα βιοχημικό άλας που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το φωσφορικό σίδηρο επειδή βοηθά στην ανταλλαγή του οξυγόνου και μπορεί να ολοκληρώσει την αναπνευστική διαδικασία του φωσφορικού σιδήρου (το άλας των Ιχθύων). Από το θεϊκό κάλιο εξαρτάται η εσωτερική αναπνοή των ιστών.
Όταν το σώμα είναι υγιές, ελάχιστος ατμός διαφεύγει από τους πόρους του δέρματος. Το βιοχημικό άλας της Παρθένου έχει σαν κύρια λειτουργία να παράγει και να διαμοιράζει το έλαιο. Διασφαλίζει την άνετη λειτουργία μεταξύ των μελών στις αρθρώσεις λειτουργώντας περίπου σαν λιπαντικό. Όταν στον οργανισμό υπάρχει έλλειψη του συγκεκριμένου άλατος, αναγκάζονται οι λιπαροί ιστοί να κλείσουν και να σκληρύνουν. Το θεϊκό κάλιο  υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στο δέρμα της κεφαλής και τα μαλλιά. Είναι το άλας που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας σε υγιή  και φυσική κατάσταση. Ακόμα βοηθάει στην δημιουργία καινούριου δέρματος και για αυτόν το λόγο μπορεί να συνδυαστεί με το χλωριούχο κάλιο (το άλας των Διδύμων).


Natrium Phosphoricum του Ζυγού
Τα μέρη του σώματος που κυβερνά ο Ζυγός είναι οι λαγόνες, η οσφυϊκή περιοχή και ιδιαίτερα τα νεφρά. Αυτό που κάνει το φωσφορικό νάτριο είναι να κρατά την ισορροπία μεταξύ των οξέων και των φυσιολογικών υγρών του σώματος. Στην ουσία εξουδετερώνει τα οξέα. Οι συνθήκες οι οποίες εμφανίζονται από μια υπερβολή τους, σχεδόν πάντα οφείλονται στην έλλειψη του φωσφορικού νατρίου. Το αλκαλικό αυτό άλας έχει την ιδιότητα να δρα μαζί με το γαλακτικό και το ουρικό οξύ και να ενώνετε μαζί τους σχηματίζοντας καινούριες και αβλαβείς ενώσεις.
Πολλές φορές αυτό το άλας δίνεται πριν από άλλα άλατα για να εξουδετερώσει οποιαδήποτε σωματική οξύτητα και να μπορέσει το σώμα να ανταποκριθεί σε κάποια άλλη θεραπεία. Είναι χαρακτηριστική η κόκκινη μύτη ή το κόκκινο πρόσωπο μετά το φαγητό, όταν υπάρχει έλλειψη αυτού του άλατος από τον οργανισμό,. Το φωσφορικό νάτριο μπορεί να βοηθήσει στην αϋπνία που προκαλείτε από την δυσπεψία  αλλά και για την αντιμετώπιση ρευματισμών, λουμπάγκο και κυτταρίτιδας.


Calcarea Sulfurica του Σκορπιού
Ο Σκορπιός κυβερνά τα όργανα παραγωγής, την ουροδόχο κύστη, τη νεφρική πύελο, τον προστάτη, τη βουβωνική χώρα και το ορθό έντερο. Οι ασθένειες του Σκορπιού συχνά προσβάλλουν τον λαιμό ή τα ρινικά οστά, την καρδιά ή την πλάτη. Αυτό το άλας αποτελεί επίσης συστατικό των συνθετικών ιστών και είναι  απαραίτητο για κάθε είδους θεραπεία. Καθαρίζει και θεραπεύει το αίμα. Όλες οι επιφάνειες του σώματος που έρχονται σε επαφή με υγρασία, όπως είναι ο βολβός του ματιού ή ο λαιμός χρειάζονται την προστασία αυτού του άλατος.
Όταν από τον οργανισμό λείπει το θεϊκό ασβέστιο αποκτάμε κακό μεταβολισμό με αποτέλεσμα να έχουμε διαταραχές στο πάγκρεας, τα νεφρά, κάνοντας ραγάδες στο δέρμα κτλ. Το συγκεκριμένο άλας βοηθάει στην καταπολέμηση των εξανθημάτων της εφηβείας. Μαζί με το χλωριούχο κάλιο συμπληρώνει την δράση για την αντιμετώπιση της εφηβικής ακμής.

 Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στο astrology.gr



Σχετικά άρθρα: 
Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Α'
Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Β΄ 
Τι είναι η Ομοιοπαθητική; 
Η ιστορία της Ομοιοπαθητικής

Σώμα-Ψυχή-Πνεύμα και οι τέσσερις τύποι του Ιπποκράτη 

 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf