Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Α'


Τι είναι τα βιοχημικά άλατα;
 γράφει η Στέλλα Κουρή

  

 
Η θεραπευτική χρήση των βιοχημικών αλάτων δρα κυρίως στον ιστό του δέρματος και μπορεί να διορθώσει ατέλειες στην εμφάνιση μας όπως π.χ. σακούλες κάτω από τα μάτια, ραγάδες, κιρσούς, ακμή, ευρυαγγείες και πολλές άλλες ελλείψεις των ζωτικών ουσιών, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί στο σώμα μας. Είναι αβλαβή και δεν πρόκειται για χημικά. Απλά δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό τα ανόργανα στοιχεία στα οποία παρουσιάζεται έλλειψη. Προσφέρουν ανακούφιση επειδή καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα άλατα είναι 12 και η σύνθεση αυτών των θεραπευτικών μέσων ανταποκρίνεται σε βασικά ανόργανα στοιχεία που υπάρχουν μέσα στο σώμα μας.

 Όμως, για να σας εξηγήσω τι ακριβώς είναι τα συγκεκριμένα άλατα, θα πρέπει πρώτα να δούμε τι σημαίνει βιοχημεία.

Η βιοχημεία πήρε το όνομα της από τον Dr. Schuessler, ο οποίος ήταν γιατρός αλλά επίσης βιοφυσικός-βιοχημικός. Ως γιατρός λοιπόν έθεσε σε πράξη τις θεωρίες πάνω στις οποίες είχε δουλέψει, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη μορφοποίηση του μοναδικού συστήματος του, την κυτταρική μορφοποίηση.


Η βιοχημεία είναι μια μέθοδος θεραπείας που διαφοροποιείται πολύ από τις συνηθισμένες μεθόδους. Στην πραγματικότητα δουλεύει στον ανθρώπινο ιστό. Δεν χρησιμοποιεί φάρμακα αλλά χρησιμοποιεί ανόργανα και μεταλλικά συστατικά τα οποία θεωρούνται σημαντικά για την υγεία μας.


Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό μικροσκοπικών ζωντανών κυττάρων. Το κάθε κύτταρο αποτελείται από μια τέλεια ισορροπημένη ποσότητα υλικών η οποία είναι το νερό, τα οργανικά συστατικά και τα ανόργανα συστατικά ή στοιχεία.
Το νερό και οι οργανικές ουσίες, αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματός μας.
Τα ανόργανα στοιχεία είναι ζωτικά συστατικά, τα οποία στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τα οργανικά στοιχεία για να χτίσουν εκατομμύρια κύτταρα στον οργανισμό μας.


Το απαραίτητο συστατικό για την συνεχή αναδόμηση των κυττάρων παρέχεται από την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, όταν η αναδόμηση δεν εξελίσσεται φυσιολογικά, μπορεί κάποιος να το καταλάβει σχετικά εύκολα από την διατάραξη του σωματικού ρυθμού.

Η έλλειψη ή η ανεπάρκεια των ζωτικών μεταλλικών ουσιών προέρχεται από πολλές αιτίες π.χ. από έναν τραυματισμό.


Τα βιοχημικά άλατα παρασκευάζονται μέσω μιας διαδικασίας κονιοποίησης σύμφωνα με την ομοιοπαθητική πρακτική. Έχουν μια εξαιρετικά λεπτεπίλεπτη υποδιαιρεμένη μορφή που βοηθάει στην εύκολη απορρόφηση τους από τον οργανισμό ανατρέχοντας στην ελάχιστη δόση, η οποία επιτρέπει μια αφομοίωση προοδευτική και ακίνδυνη.

Κάποιες πληροφορίες παραπάνω που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν: Τα βρίσκετε σε φαρμακεία που έχουν ομοιοπαθητικά. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από τον φαρμακοποιό να σας βάλει 2-3 άλατα Schuessler μαζί, έχοντας όμως πρώτα συμβουλευτεί τον ομοιοπαθητικό σας.



Όπως αναφέραμε τα βιοχημικά άλατα είναι δώδεκα. Κάθε ένα άλας αντιστοιχεί σε έναν μεσημβρινό και σε ένα ζώδιο. Το σημείο του σώματος που το ζώδιο κυβερνάει είναι και μεγάλης σπουδαιότητας.



Η έλλειψη των αλάτων και πως αποτυπώνεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου:


1ο Kalium Phosphoricum του Κριού: Οι κρόταφοι και τα μάγουλα μπαίνουν μέσα.


2ο Natrium sulfuricum του Ταύρου: Σακούλες κάτω από τα μάτια.


3ο Kalium Muriaticum των Διδύμων: Ευρυαγγεία, στο πρόσωπο και τα πόδια.


4ο Calcarea Flurica του Καρκίνου: Ραγάδες, σκασίματα στα χείλη και στις άκρες τους, σκασίματα στα χέρια, κιρσοί, χαλάρωση ιστών (στήθους).


5ο Magnesium Phosphoricum του Λέοντα: Κόκκινο πρόσωπο, κόκκινα μάγουλα, κράμπες, σπασμοί που καλυτερεύουν με την ζέστη.


6ο Kalium Sulpuricum της Παρθένου: Τριχόπτωση, ξηρότητα στα μαλλιά, απολέπιση, πανάδες.


7ο Natrum Phosphoricum του Ζυγού: Ακμή.


8ο Calcarea Sulfurica του Σκορπιού: Όταν το πρόσωπο έχει ωχρότητα και είναι θαμπό.


9ο Silica του Τοξότη: Γυαλάδα στο δέρμα, τα μάτια βαθουλωμένα προς τα μέσα, κατακόρυφες ρυτίδες μπροστά από τα αυτιά.


10ο Calcarea Phosphorica του Αιγόκερω: Λιπαρό δέρμα κυρίως γύρω από τα μάτια, τα ούλα υποχωρούν, Οστεοπόρωση.


11ο Natrum Muriaticum του Υδροχόου: Ανοιχτοί μεγάλοι πόροι στα μάτια, στο μέτωπο κλπ.


12ο Ferrum Phosphoricum του Ιχθύ: Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.


Περισσότερες λεπτομέρειες στο Β΄ μέρος...


Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στο astrology.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Β΄

Πατήστε εδώ για να δείτε σχετικά άρθρα

 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf