Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Β΄



Τι προσφέρουν τα βιοχημικά άλατα σε κάθε ζώδιο 

 

γράφει η Στέλλα Κουρή

Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο τα άλατα Schuessler είναι βιοχημικά άλατα, τα οποία δρουν στον ιστό του δέρματος και αναπληρώνουν στον οργανισμό τα ανόργανα στοιχεία που του λείπουν. Η έλλειψη αυτών των στοιχείων αποτυπώνετε στο πρόσωπο μας ή γενικότερα στο σώμα μας και από εκεί μπορεί να καταλάβει ο ομοιοπαθητικός αλλά και εμείς τι ανόργανα στοιχεία χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να έχουμε ένα πλήρες και ισορροπημένο σύστημα.

Kalium Phosporicum του Κριού:
Το μέρος του σώματος που αφορά το συγκεκριμένο ζώδιο είναι το κεφάλι, το οποίο «φιλοξενεί» τον εγκέφαλο και είναι το πιο σημαντικό όργανο, οπότε αυτό το άλας έχει μεγάλη σπουδαιότητα για τον οργανισμό.
Το φωσφορικό κάλιο δημιουργεί την φαιά ουσία του εγκεφάλου, μέσω ενώσεως με λευκοματίνη και οξυγόνο. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι το κατάλληλο άλας για νοητικές διαταραχές και νευρικά προβλήματα όπως η αϋπνία, η κατάθλιψη, η υστερία και οι πονοκέφαλοι (μαζί με το φωσφορικό σίδηρο). Βοηθάει πολύ τους σπουδαστές επειδή περνούν πολλές ώρες κάνοντας νοητική εργασία. Στην ουσία το φωσφορικό κάλιο δομεί τα εγκεφαλικά κύτταρα και μας βοηθάει να έχουμε σαφείς και καθαρές σκέψεις. Είναι το άλας μέσω του οποίου μπορεί να λειτουργήσει το φως στο νου και οι κραδασμοί του είναι ανώτεροι, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να υποβληθούν με ασφάλεια στο σώμα.
Επειδή έχει αντισηπτική ιδιότητα, το φωσφορικό κάλιο θα μπορούσε να λαμβάνεται στις περιπτώσεις δερματικών προβλημάτων, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ερεθισμός και σε συνδυασμό με το φωσφορικό σίδηρο (του Ιχθύ) όπου υπάρχει έγκαυμα. Επίσης, καλύπτει τις νευρικές ωθήσεις σε όλα τα όργανα που οφείλονται στον εγκέφαλο όπως τα αισθητήρια,  όρασης, ακοής, γεύσης, οσμής και βοηθάει πολύ στα αναπνευστικά προβλήματα όπως, στην απώλεια της φωνή, την αϋπνία και τις αδιαθεσίες που περιγράφουμε σαν νεύρα.

Natrium Sulphuricum του Ταύρου:
Τα σημεία του ανθρώπινου σώματος που αντιπροσωπεύονται από τον Ταύρο είναι η παρεγκεφαλίτιδα, ο σβέρκος, τα αυτιά, η κάτω σιαγώνα, ο λαιμός, το συκώτι και η χοληδόχος κύστη. Όταν εμφανίζονται συμπτώματα ασθένειας σε έναν Ταύρο, είναι το πρώτο άλας που παρουσιάζει έλλειψη. Η κύρια δουλειά αυτού του άλατος είναι να αποβάλλει το υπερβολικό νερό από το σώμα (το σώμα υπερφορτίζεται με νερό από την ατμόσφαιρα και όχι από το νερό που πίνουμε). Ένα μόριο θειικού νατρίου έχει την δύναμη να συλλαμβάνει και να αποβάλλει από τον οργανισμό δύο μόρια ύδατος. Οι τρόποι της φύσης που μπορεί να το κάνει αυτό είναι με τη δημιουργία πυρετού ή μέσω της εφίδρωσης.
Μην ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι (πολλές φορές Ταύροι), παχαίνουν παρόλο που κάνουν προσεχτική δίαιτα. Συνήθως αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι το λυμφατικό σύστημα υπερπληρώνεται μέσω της αναπνοής, από τα υγρά που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Οι Ταύροι χρειάζονται συχνά θειικό νάτριο για να απορροφήσει τα περιττά υγρά του σώματος. Επειδή αυτό το άλας δουλεύει με τα υγρά του σώματος, είναι ένα από τα πιο σημαντικά που επηρεάζουν τα όργανα της πέψης. Όταν τα όργανα της πέψης δεν λειτουργούν καλά, τότε εμφανίζονται συχνά πονόλαιμοι ή κρυολογήματα. Τα υγρά του παγκρέατος, η χολή του ήπατος και οι εκκρίσεις των νεφρών εξαρτώνται από την ομαλή λειτουργία του θειικού νατρίου.

Kalium Muriaticum των Διδύμων:
Οι Δίδυμοι κυβερνούν στο ανθρώπινο σώμα τους βρόγχους, τους πνεύμονες, τους ώμους, τα χέρια και τα δάχτυλα. Κάθε ιστός και όργανο του σώματος (εκτός των οστών) περιέχει ίνες. Όλο το δέρμα του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από ίνες. Υπάρχει ένα δίκτυο τέτοιων λεπτών ινών που διακλαδίζονται μεταξύ τους και σχηματίζουν το πλαίσιο στο οποίο  κατά κάποιο τρόπο δομούνται οι ιστοί.
Όταν υπάρχει έλλειψη του  συγκεκριμένου άλατος, φαίνεται με το σπάσιμο των τριχοειδών αγγείων στο πρόσωπο και στα πόδια (μπορεί να υπάρχει και σε άλλα σημεία του σώματος). Το χλωριούχο κάλιο πρέπει να υπάρχει σε αρκετή ποσότητα στον οργανισμό έτσι ώστε να επιτρέψει σε στοιχεία που περιέχονται από την τροφή να μεταβληθούν σε ινώδη για να δημιουργήσουν καινούριους ιστούς που θα αναπληρώσουν αυτούς που είναι πλέον ελλιπείς.
Η δράση του είναι συμπληρωματική με εκείνη του θειικού ασβεστίου καθώς και οι δύο αφορούν στον καθαρισμό και εξαγνισμό του αίματος. Το χλωριούχο κάλιο σχετίζεται με την παραγωγή συελού και είναι ένας σημαντικός σύνδεσμος στην διαδικασία της χώνεψης. Σε ασθένειες παιδιών όπου εμφανίζετε απολέπιση ή δερματικό εξάνθημα χρειάζεται χλωριούχο κάλιο. Το άλας αυτό είναι αρκετά χρήσιμο σαν μέσω πρώτης βοήθειας για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων.

Calcarea Flurica του Καρκίνου:
Τα σημεία του σώματος που κυβερνά ο Καρκίνος είναι το στήθος, το στομάχι, η σπλήνα καθώς και η διαστολή και η συστολή, η ελαστικότητα και η αντοχή. Σαν υδάτινο ζώδιο όλα τα όργανα που κυβερνά σχετίζονται με την έκκριση υγρών όπως το μητρικό γάλα, το γαλακτώδες υγρό που δημιουργείτε από την πέψη των τροφών (στομάχι) και τα λευκά αιμοσφαίρια της σπλήνας.
Το φθοριούχο ασβέστιο είναι μια ουσία που διαθέτει ιδιόμορφα χαρακτηριστικά ελαστικότητας. Είναι ένα σημαντικό συστατικό του σμάλτου των δοντιών, των νυχιών, των οστών, του κρυσταλλικού φακού, των ματιών και της ελαστικής ίνας όλων των φυσικών οστών. Η ανεπάρκειά του έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη ελαστικότητας και φυσικά την συνεπακόλουθη κατάσταση της χαλαρότητας. Σαν βασική του λειτουργία είναι η διατήρηση της συσταλτικής δύναμης του ελαστικού ιστού. Εάν έχετε εντοπίσει συμπτώματα σχετικά με χαλάρωση, θρόμβους ,ανεπαρκή κυκλοφορία του αίματος και τάση για να σπάσει το δέρμα (ραγάδες) τότε ενδείκνυται το συγκεκριμένο άλας.
Όταν λείπει το φθοριούχο ασβέστιο, συχνά υπάρχει η υπερβολική κόπωση και γενική αδυναμία που καμία ανάπαυση δεν μπορεί να το ανακουφίσει. Αυτό γίνεται επειδή οι ιστοί του εγκεφάλου έχουν χάσει την ελαστικότητα τους.
Είναι σημαντικό άλας για τις μέλλουσες μητέρες, επειδή είναι απαραίτητο να υπάρχει η ελαστικότητα των ιστών, έτσι ώστε να βοηθήσουν τον εύκολο τοκετό και να εμποδίσουν την χαλάρωση της κοιλιάς. Μην ξεχνάτε ότι για να πάρετε οποιοδήποτε βιοχημικό άλας καλό είναι να συμβουλευόσαστε τον ομοιοπαθητικό σας.

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στο astrology.gr

Σχετικά άρθρα: 


Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων - Μέρος Α'

 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf