Προσφέρετε στα μαλλιά σας αυτά που τους αξίζουν Α΄


Απλές συνταγές υγείας και ομορφιάς των μαλλιών    
από τη Στέλλα Κουρή

Τα μαλλιά μας! Ένα από τα πιο όμορφα σημεία πάνω μας. Η υγεία τους μας προσφέρει ανεκτίμητη ομορφιά. Πόσες φορές δεν έχετε δει τον εαυτό σας στον καθρέφτη και, επειδή δεν είχατε ωραία τα μαλλιά σας, δεν αισθανόσασταν καλά; Η ψυχολογία ανεβαίνει αρκετά, όταν τα μαλλιά είναι υγιή και λαμπερά.
Σκεφτόμουν ότι στην εποχή μας υπάρχουν προϊόντα μαλλιών που κάνουν τα πάντα (ακόμα και καφέ σου φτιάχνουν που λέει ο λόγος)... Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ακριβώς κάνουν και πως; Η αγορά έχει κατακλυστεί με προϊόντα, συνήθως υψηλού κόστους, που λένε ότι κάνουν τα μαλλιά υγιή αλλά η πραγματικότητα μπορεί να διαφέρει. Βέβαια υπάρχουν και τα προϊόντα κομμωτηρίου που σαφώς είναι επαγγελματικά και μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Δεν είμαι κατά αυτών των προϊόντων αλλά, εάν μπορούσατε να επιτύχετε τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα με φυσικό τρόπο, δεν θα το προτιμούσατε; Σκέφτηκα λοιπόν να σας μεταφέρω μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών.
Ας ξεκινήσουμε παίρνοντας ένα-ένα κάποια σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας σχετικά με τα μαλλιά μας.
Α)Η τριχόπτωση που την συναντάμε κυρίως σε άντρες αλλά και σε γυναίκες είναι μια από τις παθήσεις της εποχής μας. Πολλές φορές μπορεί να οφείλεται σε στρες, άγχος και κακή διατροφή.
Υπάρχει μια λοσιόν που μπορείτε να φτιάξετε η οποία θα σας βοηθήσει.
Βάλτε ένα λίτρο νερό να βράσει και αφήστε το να γίνει χλιαρό. Μετά προσθέστε τρία μέρη καρπούς κέδρου, τρία μέρη αχίλλειας (ανθισμένα) και τρία μέρη κλαράκια δεντρολίβανου μαζί με τα φύλλα. Θυμηθείτε ότι το νερό πρέπει να υπερισχύει. Σκεπάστε το και αφήστε το σε ένα σχετικά ψυχρό σημείο για μία νύχτα. Από την επόμενη νύχτα κάντε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με αυτή την λοσιόν και μην την ξεβγάλετε. Να προσπαθήσετε να το επαναλαμβάνετε κάθε βράδυ.
Όσο κάνετε αυτήν την θεραπεία καλό είναι να φτιάχνετε και ένα έγχυμα για να πιείτε το οποίο θα ενισχύσει τα αποτελέσματα της λοσιόν, εσωτερικά. Μην ξεχνάτε ότι μία κατάσταση είναι καλό να την αντιμετωπίζουμε από όλες τις μεριές. Οπότε η λοσιόν στο τριχωτό του κεφαλιού και το έγχυμα που θα εισχωρήσει και θα καταπολεμήσει την τριχόπτωση.
Το ρόφημα το οποίο βοηθάει σε αυτή την θεραπεία είναι εάν βάλουμε σε βραστό νερό ένα μέρος θυμάρι (έχω αναλύσει στο άρθρο μου "Θυμάρι το θαυματουργό" όλες τις ευεργετικέςτου ιδιότητες) κατά προτίμηση όλο το φυτό, ένα μέρος φύλλα δεντρολίβανου, φύλλα και ανθισμένα άκρα του φασκόμηλου και ένα μέρος μαντζουράνας. Θυμηθείτε να το σκεπάσετε (για λίγο) για να μπορέσει να κρατήσει όλες τις ιδιότητές τους.
Β) Ένα άλλο συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις γυναίκες είναι το σπάσιμο των μαλλιών και η εμφάνιση της ψαλίδας. Εδώ υπάρχει μια συνταγή που μπορεί να σας βοηθήσει. Πριν το λούσιμο βάλτε λάδι καλαμποκιού στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ. Αφήστε το να δράσει για λίγη ώρα και μετά λούστε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν το οποίο να έχει ουδέτερο ph. Επειδή όμως αυτό δεν θα μπορείτε να το κάνετε κάθε μέρα υπάρχουν και άλλες συνταγές πιο πρακτικές τις οποίες θα μπορούσατε να εφαρμόσετε.
Σε ένα λίτρο νερού βάλτε μια χούφτα κομματιασμένη ρίζα βαρδάνης (κολλιτσίδα) και φύλλα τσουκνίδας και βράστε το για 20 λεπτά. Στραγγίστε το και χρησιμοποιήστε το κάθε μέρα στα μαλλιά σας. Εδώ η εσωτερική βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε σε αυτήν σας την προσπάθεια είναι να τρώτε κάθε μέρα 150γρ. καρότο τριμμένο.
Γ) Τι γίνεται όμως με εκείνα τα μαλλιά που αργούν να μεγαλώσουν; Εδώ πολλές φορές συναντάμε γυναίκες που μπορεί να τις βλέπουμε για χρόνια να έχουν τον ίδιο καημό. Να μην μπορούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους. Βέβαια δεν γίνεται όλοι οι άνθρωποι να έχουν το καλύτερο τύπο μαλλιού αλλά, εάν υπάρχει έστω και μία προοπτική να μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα της τρίχας και να καταφέρει να μακρύνει το μαλλί, γιατί όχι;
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να δώσουμε σημασία είναι η διατροφή μας. Να προσέχουμε να περιέχει συστατικά που βοηθούν την τρίχα να αναπτυχθεί. Η τρίχα αποτελείτε από πρωτεΐνες, λιπίδια, ιχνοστοιχεία, πολυσακχαρίτες και νερό. Το κυριότερο συστατικό από την σύνθεση των πρωτεϊνών είναι η κερατίνη. Χρειάζεται να προσθέσετε στη διατροφή σας και καθαρά δημητριακά, επειδή περιέχουν πυρίτιο σε μεγάλο ποσοστό το οποίο βοηθάει τα μαλλιά. Και μην ξεχνάτε να πίνετε φυσικό χυμό πορτοκάλι καθώς και χυμό σταφυλιού.
Όταν λοιπόν φροντίσουμε τη διατροφή, το επόμενο βήμα μας είναι να κάνουμε εντριβές στο τριχωτό της κεφαλής φτιάχνοντας μια εμβροχή από 50γρ. φύλλων φασκομηλιάς και 200ml ρούμι. Το αφήνετε για 10 ημέρες και μετά το χρησιμοποιείτε.
Μην σας φαίνονται όλα αυτά βουνό, τα βότανα τα οποία σας έχω γράψει υπάρχουν στην αγορά και δεν θα δυσκολευτείτε να τα βρείτε.
Το σύνθημα είναι όλα για την ομορφιά και την υγεία!!!
Καλή επιτυχία!


Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στο astrology.gr

Σχετικά άρθρα:
Προσφέρετε στα μαλλιά σας αυτά που τους αξίζουν Β΄
Σπιτική μάσκα μαλλιών: Απαλλαχτείτε από την ψαλίδα


 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

 

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf