Προσφέρετε στα μαλλιά σας αυτά που τους αξίζουν Β΄

Απλές συνταγές υγείας και ομορφιάς των μαλλιών
από τη Στέλλα Κουρή
       
Με τις συχνές βαφές μειώνεται η ανθεκτικότητα της τρίχας, χωρίς αυτήν όμως πολλές γυναίκες δεν θα μπορούσαν να ζήσουν. Το θέμα της βαφής είναι ένα ακόμα μυστήριο που δυστυχώς μπερδεύει πολλές γυναίκες και στην ουσία πραγματική φυσική λύση δεν έχει βρεθεί. Κάποια στιγμή είχαν βγει στην τηλεόραση και είχαν αναφερθεί σε κάποια καρκινογόνα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στις βαφές. Εκείνη την εποχή έκανα μια μικρή έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα, σε βαφές με αμμωνία καθώς και φυτικές. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι όλες είχαν τουλάχιστον ένα από τα καρκινογόνα στοιχεία που είχαν αναφέρει .Είναι όμως κάτι το οποίο εμείς οι γυναίκες το κάνουμε πάρα πολλά χρόνια και ίσως να μην μας τρομάζει τόσο πολύ πια.
Παρόλα αυτά ίσως για μερικές γυναίκες να υπάρχει ακόμα μια απλή λύση για να καλύψουν τα λευκά ή να αλλάξουν λίγο την απόχρωση των μαλλιών τους (εφόσον δεν έχουν βάψει τα μαλλιά τους με βαφές που εμπεριέχουν αμμωνία). Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά νομίζω ότι αξίζει το κόπο να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα χημικά (φτάνουν αυτά που μας ψεκάζουν).
Για τις γυναίκες που έχουν φυσικά μαλλιά, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Η συνταγή που θα δώσει λάμψη στο χρώμα είναι απλή. Για γυναίκες που το φυσικό τους χρώμα είναι καστανό ανοιχτό ή ξανθό ένα δυνατό εκχύλισμα χαμομηλιού βοηθάει πολύ στην τόνωση του χρώματος και στην δημιουργία ξανθών αποχρώσεων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο τελευταίο ξέβγαλμα και μετά να βγείτε στον ήλιο. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε την δράση του χαμομηλιού.
Μια άλλη αποτελεσματική τεχνική είναι να περάσετε στα μαλλιά σας λεμόνι και να βγείτε στον ήλιο. Με αυτούς τους δύο τρόπους θα λάμψει το χρώμα των μαλλιών σας και θα δημιουργήσει φυσικές ανταύγειες.
Στις γυναίκες που έχουν καστανά σκούρα έως και μαύρα μαλλιά η συνταγή διαφέρει. Βάλτε σε εμβροχή σε ένα λίτρο νερό 200γρ πράσινη φλούδα καρυδιάς και αφήστε το για 12 ημέρες. Μετά σουρώστε το και ξεβγάζετε συχνά τα μαλλιά σας με αυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσετε το χρώμα των μαλλιών σας και θα έχουν την απαραίτητη λάμψη.
Τώρα όσο αφορά τα λευκά μαλλιά υπάρχουν μερικά μικρά tips. Για τις ξανθιές η συνταγή έχει ως εξής: Βάζετε σε μισό λίτρο καλό ξηρό κρασί 150γρ ριζώματος ρήου (κινέζικο βότανο) σε κομματάκια και το αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά. Το φιλτράρετε και βρέχετε τα μαλλιά σας με αυτό κάνοντας αρκετές επαναλήψεις. Σε αυτή την συνταγή πρέπει να προσέξετε κάτι σημαντικό. Μην την χρησιμοποιήσετε εάν είστε έγκυος, εάν θηλάζετε ή μετά τον τοκετό και στην εμμηνόρροια. Κάτι άλλο που θα πρέπει να δώσετε σημασία είναι ότι δεν θα σας βοηθήσει αν έχετε σκούρα βάση. Δεν έχει την δύναμη να ανοίξει το μαλλί, η δύναμη που έχει είναι να χρωματίσει τα λευκά.
Τώρα όσο αφορά τις γυναίκες με σκούρα μαλλιά η πιο απλή και φυσική λύση είναι η χένα. Η συνταγή είναι 50γρ. σκόνη χένας διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Ο χρόνος παραμονής είναι περίπου μια ώρα.
Το αρνητικό που έχει η χένα είναι ότι δεν βγαίνει εύκολα και αν σκεφτείτε κάποια στιγμή να αλλάξετε χρώμα είναι λίγο δύσκολο. Οι βαφές που έχουν αμμωνία δεν πιάνουν εύκολα εάν υπάρχει από κάτω η χένα. Αν το χρώμα αυτό το έχετε πάντα μπορεί να μην σας ενοχλήσει και να καταφέρετε να γλυτώσετε από τις χημικές βαφές, αν όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και αλλάζετε χρώματα τότε μην προτιμήσετε αυτόν τον τρόπο για να τα βάψετε.
Τώρα να πάμε σε μία άλλη τεχνική που μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά μας να έχουν λάμψη. Από το καυσαέριο και όλες τις άλλες βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα τα μαλλιά μας αρχίζουν και θαμπώνουν. Εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν που να έχουν ελαιώδη βάση. Το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι στο ξέβγαλμα. Πρέπει να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό το οποίο να εμπεριέχει 2-3 κουταλιές ξύδι ή έγχυμα μέντας.
Τέλος θα αναφερθώ σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Μιλάω για αυτούς υποφέρουν από λιπαρότητα στο μαλλί τους και το λούσιμο γίνεται καθημερινή ανάγκη. Βέβαια εδώ θα πρέπει να προσθέσω ότι το καθημερινό λούσιμο δεν βοηθάει τα μαλλιά. Το «λάδι» που βγάζουν τα μαλλιά είναι και η φυσική τροφή τους. Η λιπαρότητα δεν είναι κάτι που φεύγει! Μπορείτε όμως να την καθυστερήσετε. Η συμβουλή για αυτά τα μαλλιά είναι να έχετε ένα σαμπουάν το οποίο έχει ουδέτερο ph (το ουδέτερο ph είναι από 4,5-5,5) και στο ξέβγαλμα να προσθέσετε στο νερό χυμό λεμονιού. Πάντα το τελευταίο ξέβγαλμα θα πρέπει να γίνεται με κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καθυστερήσετε την λιπαρότητα.
Ας μην ξεχνάμε ότι το σύνθημα είναι όλα για την ομορφιά και την υγεία!!!


Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στο astrology.gr

Σχετικά άρθρα:
Προσφέρετε στα μαλλιά σας αυτά που τους αξίζουν Α΄ 
Σπιτική μάσκα μαλλιών: Απαλλαχτείτε από την ψαλίδα

 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf