Μάσκα μαλλιών : Ενυδατώστε τα μαλλιά σας με βρώμη και δενδρολίβανο




Αν έχεις προβλήματα στο τριχωτό του κεφαλιού σου όπως φαγούρες ή ατίθασα μαλλιά, τότε δεν έχεις παρά να αρχίσεις τις σπιτικές μάσκες μαλλιών με βάση τους τη βρώμη!
Η σπιτική μάσκα μαλλιών με βρώμη και δενδρολίβανο ενυδατώνει και θρέφει τα μαλλιά, τα προστατεύει από την ψαλίδα, ενισχύει τη φυσική τους λάμψη και απαλύνει το τριχωτό του κεφαλιού από ξηροδερμίες και φαγούρες.
Χμμ… Νομίζω πως ξέρω τι σκέφτεσαι τώρα. Πώς θα καταφέρεις να βγάλεις τις φλοίδες βρώμης από τα μαλλιά σου μετά τη μάσκα. Είχα το ίδιο πρόβλημα και μετά από πειράματα κατέληξα επιτέλους στη λύση! Διάβασε τη συνταγή μου και θα ανακαλύψεις κι εσύ το «μυστικό» μου!
Για τη σπιτική μάσκα μαλλιών με βρώμη και δενδρολίβανο θα χρειαστούμε
  • 1 ½ κ.σ. πλιγούρι βρώμης
  • 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου
  • 10ml λάδι jojoba
Οδηγίες προετοιμασίας για τη μάσκα μαλλιών με βρώμη και δενδρολίβανο
Βράζουμε 60ml νερό μέχρι να ζεσταθεί (δε θέλουμε να γίνει πολύ καυτό). Ρίχνουμε μέσα στο ζεστό νερό το πλιγούρι βρώμης και το αφήνουμε εκεί για μισή ώρα. Μετά το μισάωρο σουρώνουμε το μείγμα και κρατάμε μόνο το υγρό (έτσι στο ξέπλυμα δε θα μας ταλαιπωρήσουν οι φλοίδες!). Στο υγρό της βρώμης προσθέτουμε το λάδι jojoba και το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου και ανακατεύουμε καλά.
Εφαρμόζουμε τη μάσκα σε ελαφρώς νωπά μαλλιά και την αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα.

Οφέλη της βρώμης στα μαλλιά
  • Η βρώμη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ω-6 λιπαρά οξέα που συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών μας.
  • Το κολλοειδές υγρό που προκύπτει από το πλιγούρι βρώμης δρα προστατευτικά στην τρίχα των μαλλιών μας, προστατεύοντάς τα από εξωτερικούς παράγοντες όπως η χρήση του σεσουάρ.
  • Απαλύνει το τριχωτό του κεφαλιού από φαγούρες.
  • Όταν χρησιμοποιείται συστηματικά σε μάσκες μαλλιών βοηθάει στην εξάλειψη της ξηροδερμίας του κεφαλιού.
Tip.1: Αν έχετε δενδρολίβανο στη γλάστρα ή στην αυλή, τότε μπορείτε να βράσετε ένα φλιτζάνι με λίγα φυλλαράκια και να χρησιμοποιήσετε το υγρό του στη μάσκα μαλλιών με βρώμη εναλλακτικά για το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου.

Tip.2: Το πλιγούρι βρώμης που περίσσεψε από το σούρωμα δε χρειάζεται να το πετάξετε. Απλώστε το σαν μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε το για 15 λεπτά. Θα ενυδατώσει πλήρως και θρέψει την επιδερμίδα σας με τα συστατικά και τις βιταμίνες της βρώμης!
Από την  Christina Skarmoutsou
Πηγή : beautyme.gr

 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf