Ο δυόσμος και τα οφέλη του στο στομάχι και στο πεπτικό μας σύστημα

Ας δούμε τώρα πως μπορεί να μας βοηθήσει ο δυόσμος στα προβλήματα του στομαχιού μας,όπως η δυσπεψία και γενικά στα πεπτικά προβλήματα....


χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα φύλλα δυόσμου...και....

  • μέσα σε ένα γουδί βάζουμε έξι με επτά φύλλα....
  • προσθέτουμε δύο κουταλιές χλιαρό νερό....και...
  • σιγά-σιγά με ένα γουδοχέρι πολτοποιούμε τα φύλλα μας....

από τον πολτό αυτό μπορούμε να παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πριν από τα γεύματά μας,κάτι το οποίο θα βοηθήσει αποτελεσματικά την πέψη μας άν υποφέρουμε από δυσπεψία ή...

τον χρησιμοποιούμε σαν βάση για να κάνουμε χυμούς που οι δυνατότητες των μιγμάτων και παραλλαγών είναι πραγματικά απεριόριστες.....

ο συνδυασμός με λεμόνι ή κιτρολέμονο και μέλι είναι άριστος για τα προβλήματα του στομαχιού,όπως δυσπεψία,βαρυστομαχιά...


άλλοι ευεργετικοί χυμοί για το στομάχι και για το πεπτικό μας σύστημα είναι:

  • χυμός καρπουζιού και πολτός δυόσμου....
  • χυμός μπανάνας και πολτός δυόσμου...
  • χυμός βατόμουρου και πολτός δυόσμου.....

και βέβαια δεν χρειάζεται να έχουμε κάποιο πρόβλημα με το στομάχι για να πίνουμε χυμούς δυόσμου και να τον τρώμε στις σαλάτες μας και στα φαγητά μας.....

εκτός από την νοστιμιά του και το άρωμά του τα οφέλη του για τον  οργανισμό μας και ειδικά για το πεπτικό μας σύστημα είναι απαραίτητα......
Πηγή:  http://botanologia.blogspot.gr


 Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf