Νέα Σελήνη Μαΐου και Ηλιακή Έκλειψη: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια;

Από την Κατερίνα Σαλωνίκη
       
Το χαρακτηριστικό αυτής της Νέας Σελήνης είναι η συνοδεία της πρώτης Ηλιακής έκλειψης του χρόνου

Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 10/5 στο ζώδιο του Ταύρου και συγκεκριμένα 19 μοίρες του ζωδίου και ώρα Ελλάδας 3:28 το πρωί. Το χαρακτηριστικό αυτής της Νέας Σελήνης είναι η συνοδεία της πρώτης Ηλιακής έκλειψης του χρόνου με τις συμμετοχές του Ερμή και του Άρη.
Η δυναμική λοιπόν της Νέας Σελήνης που έχει βάση της τα νέα ξεκινήματα, ενισχύεται από την έκλειψη, η οποία αναμένεται να φέρει πολλά και ποικίλα γεγονότα.
Σε διάστημα έξι μηνών και περισσότερο, θα δούμε να ξεδιπλώνονται όλα όσα αρχίσουμε να οργανώνουμε σε αυτή τη Νέα Σελήνη.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως οι στόχοι και οι επιθυμίες μας θα επιδιώξουν βιαστική και γρήγορη επίτευξη λόγω της συμμετοχής του Άρη, ενώ η πεποίθησή μας πως πήραμε τις σωστές αποφάσεις μας ραντίζει με ευλογίες, λόγω της συμμετοχής του Ερμή.
Πράγματι αυτή η Νέα Σελήνη και έκλειψη ορίζει ένα σημείο αναφοράς που επαναπροσδιορίζει τους σκοπούς μας αποτελώντας ένα ορόσημο στην πορεία μας.
Αμφιβολίες, δισταγμοί και ερωτηματικά παίρνουν το δρόμο της επίλυσης και ένας νέος κύκλος αρχίζει στη ζωή μας.
Κύρια ζητήματα είναι τα οικονομικά και οι σχέσεις μας καθώς και η ποιότητα αυτών.
Λέοντες, Ταύροι, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δεύτερου δεκαήμερου επηρεάζονται περισσότερο, καθώς και όσοι έχουν πλανήτες και ωροσκόπο γύρω από τις μοίρες της έκλειψης.
Οι σκληρές αλήθειες θα κάνουν πολλούς να αφυπνιστούν, έχοντας πάρει την πρώτη γεύση από την προηγούμενη Σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό στις 25/4.
Η συνειδητοποίηση θα είναι αδυσώπητη, ο εγωισμός θα προσπαθήσει να επιβληθεί, το κυνήγι της αξιοπρέπειας θα είναι έντονο, ενώ η αγάπη θα ανταγωνίζεται τα κύματα του προσωπικού συμφέροντος.
Η έκλειψη αυτή συνοψίζεται σε μια φράση του μεγάλου Νίτσε: «Η ωριμότητα ενός ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα, με την οποία έπαιζε, όταν ήταν παιδί».
Αυτό σημαίνει πως οι σκληρές αποφάσεις, τα αυτομαστιγώματα και η αδιαλλαξία, δεν θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ας δούμε πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ
Οι οικονομικές ανασφάλειες και οι προσωπικές προοπτικές για ασφάλεια, σας οδηγούν σε έναν οργασμό δραστηριοτήτων και επιδιώξεων, εφόσον ο κυβερνήτης σας Άρης συμμετέχει ενεργά σε αυτή την έκλειψη. Τώρα είναι η στιγμή να βάλετε όρια σε οικονομικές ατασθαλίες, να διορθώσετε λάθη και απερισκεψίες και να αντιληφθείτε πως η παρόρμηση δεν σας οδηγεί πουθενά. Πρέπει να αφουγκραστείτε τις σχέσεις σας και όχι να προβάλλετε τον εγωισμό σας. Δηλώστε τις επιθυμίες σας σαν να σερβίρετε ένα ποτήρι κρασί στον άλλον και όχι σαν να πετάτε ένα γιαούρτι στο πρόσωπό του. Απαλλαχτείτε από αρνητικές σκέψεις και πορευτείτε με τόλμη αλλά όχι αντιδραστικά.

ΤΑΥΡΟΣ
Πολλές οι ανακατατάξεις που αναμένονται σε αυτή την έκλειψη και αφορούν πάνω απ' όλα τη στάση ζωής σας και τις προσωπικές σας σχέσεις. Ήρθε η στιγμή για έναν απολογισμό σε όλα τα επίπεδα. Συνεργασίες, σύντροφοι, φίλοι, περνούν από μικροσκόπιο, αναζητώντας την ουσία στις σχέσεις που συνάπτετε και που ήδη υπάρχουν. Γνωρίστε τον εαυτό σας, φροντίστε την προσωπική σας ανάπτυξη, κάντε αλλαγές που θα δώσουν ανάσα στην πίεση και στην εξάρτηση. Προβάλλετε τις δυνατότητές σας και μη μένετε άλλο σε στερεότυπα, που βολεύουν αλλά δεν απογειώνουν. Αφανίστε ότι δεν σας ικανοποιεί και υποκλιθείτε σε όσα και όσους σας δίνουν την ευκαιρία να γίνετε καλύτεροι.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Σε αυτή την έκλειψη θα καταλάβετε πως το να καλύπτετε τις ανάγκες σας βρίσκοντας δικαιολογίες και αιτιολογώντας τις καταστάσεις, θα οδηγηθείτε σε αδιέξοδο. Η ψυχολογία σας ακροβατεί ανάμεσα σε εκείνο που θέλετε να κάνετε και σε εκείνο που δεν ωφελεί να το κάνετε. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσετε με μυστικά που σας βαραίνουν, προκαλώντας συναισθηματική φόρτιση. Δυναμώστε την ψυχολογία σας ανανεώνοντας τις απόψεις που έχετε για το τι αξίζει πραγματικά, φέροντας στο φως κάθε τι παρασκηνιακό που σας πονάει. Σκάψτε βαθιά μέσα σας και ξεθάψτε όλους τους φόβους και τις ανησυχίες. Είναι απαραίτητο για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε ουσιαστικά και με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σας δίνεται μια αξιόλογη ευκαιρία να βάλετε στόχους, να κοινωνικοποιηθείτε και να απομακρυνθείτε από την απομόνωση και τη συστολή. Οι φίλοι αποκτούν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας και βλέπετε ξεκάθαρα μέσα από διαδοχικές καταστάσεις, ποιοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς αλλά για ποιους ενδιαφέρεστε εσείς. Βάζετε υψηλούς στόχους και θέλετε πάση θυσία να τους κατακτήσετε. Είστε πεπεισμένοι πως κάνετε το σωστό και περιμένετε με αγωνία το αποτέλεσμα. Αφήνοντας πίσω σας το παρελθόν, κυνηγάτε την τιμή σας, αλλά αποκλείοντας το συναίσθημα δεν θα φτάσετε πολύ μακριά.

ΛΕΩΝ
Η κοινωνική σας καταξίωση μετρά πολύ περισσότερο τώρα, ενώ θέματα καριέρας και επαγγελματικής εξασφάλισης μπαίνουν στην καθημερινή ατζέντα με τεράστια γράμματα. Θέλετε να οργανώσετε το επαγγελματικό σας μέλλον με μια επιθυμία για ιδιαίτερη προβολή και δημόσια αναγνώριση. Το μυαλό σας δουλεύει συνεχώς προς οφέλη που θα διατηρήσουν την εικόνα σας αναλλοίωτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να πατήσετε επί πτωμάτων. Επιζητάτε αύξηση στα εισοδήματά σας και λειτουργείτε αναπόσπαστοι προς αυτόν τον σκοπό. Νέες γνωριμίες από τον επαγγελματικό σας χώρο, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα σχέδιά σας και πιθανά στην προσωπική σας ζωή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αν σκέφτεστε να αλλάξετε τόπο διαμονής, αν έχετε προτάσεις από το εξωτερικό, αν επίκειται μια νομική υπόθεση, αυτή η έκλειψη δίνει την ευκαιρία να οργανώσετε έτσι τα πράγματα, ώστε αν αλλάξετε τα μέχρι τώρα δεδομένα. Η αλλαγή που επιθυμείτε να συμβεί στη ζωή σας ξεπερνά κάθε άλλη επιθυμία, ενώ η δεοντολογία σας αλλάζει, το ίδιο και η οπτική σας για τις καταστάσεις που βιώνετε. Σας ενδιαφέρει να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, να αρχίσετε ένα κύκλο σπουδών, να περιστοιχιστείτε από πνευματικούς ανθρώπους και να δώσετε τροφή στο πνεύμα σας. Έχετε ανάγκη να γίνετε εξερευνητές του εαυτού σας και είναι από τις πιο κατάλληλες στιγμές για να το ξεκινήσετε.

ΖΥΓΟΣ
Υφίσταστε βαθιές αλλαγές και κάνετε ριζικές τομές στον τρόπο που αντιμετωπίζατε ως τώρα ανθρώπους και καταστάσεις. Δεν σας ενδιαφέρει να δικαιωθείτε από κανέναν άλλον πέρα από τον ίδιο σας τον εαυτό, ακολουθώντας εντελώς διαφορετικές συνήθειες. Κατανοείτε τα λάθη σας, τις ανασφάλειές σας, βρίσκετε τις πηγές τους, νιώθετε την ανάγκη να αρχίσετε ψυχοθεραπεία, είστε έτοιμοι εν ολίγοις να μην ξανακάνετε ποτέ τα ίδια λάθη, έχοντας εντοπίσει την εστία τους. Κληρονομικές υποθέσεις έρχονται στο προσκήνιο, απώλεια χρημάτων είναι μάλλον αναπόφευκτη και η οικονομική πίεση ακόμα μεγαλύτερη. Αφουγκραστείτε τη σχέση σας με το sex καθώς και κάθε συναισθηματική ανταλλαγή, που έχετε στο εξής με τους άλλους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αν αισθάνεστε πως δεν είστε πλήρεις και ικανοποιημένοι από τις σχέσεις σας με συντρόφους και συνεργάτες, αυτή η έκλειψη θα γίνει η αφετηρία για να αλλάξετε τα δρώμενα. Είτε αποφασίσετε να φύγετε από μία σχέση είτε να μείνετε, χρειάζεται αγώνας και για τα δύο. Βάζετε σίγουρα τις βάσεις για μια νέα πραγματικότητα, στην οποία θα τεστάρετε τις αντιδράσεις και την αντιμετώπιση των άλλων. Αισθάνεστε πως ήρθε η στιγμή να διεκδικήσετε μια συντροφικότητα με τους δικούς σας όρους θέτοντας τελεσίγραφα στους άλλους. Η υπομονή σας έχει εξαντληθεί ψάχνοντας μια δικαίωση που ίσως χρειαστεί να πληρώσετε πολύ ακριβά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο εργασιακός σας χώρος, η υγεία και η ψυχολογική σας διάθεση γίνονται προτεραιότητα σε αυτή την έκλειψη, αποφασίζοντας να δράσετε καθοριστικά. Σας ενδιαφέρει να τακτοποιήσετε θέματα με συναδέλφους, να οριοθετήσετε τις υποχρεώσεις σας, ενώ αναζητάτε εναλλακτικές εργασιακές απασχολήσεις. Η σωματική σας εικόνα δεν σας ικανοποιεί ούτε η ψυχολογική σας, αισθανόμενοι πως χρειάζεστε μια ανανέωση. Η προσωπική σας ανάταση ψάχνει διεξόδους σε κέντρα αδυνατίσματος, δίαιτες, συγκεκριμένες εξετάσεις και συμβουλευτικές απόπειρες. Επιστρατεύοντας την αισιοδοξία σας μπορείτε να κάνετε θαύματα, αποκτώντας μια ζωή που ονειρεύεστε και όχι επιβεβλημένη από εξωτερικούς παράγοντες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η έκλειψη αυτή φέρνει στο προσκήνιο κάθε δημιουργική σας ικανότητα, ταλέντο και ενδιαφέρον. Ανοίγεστε, εξωτερικεύεστε, δημιουργείτε, αποφασίζετε να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας. Θέλετε να ζήσετε τον έρωτα σε όλη του τη διάσταση και όχι μισό και παραπονεμένο. Δηλώνετε στους άλλους τις προθέσεις σας και αντανακλάτε σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Νέοι έρωτες μπαίνουν στη ζωή σας και οι υπάρχουσες σχέσεις αναζωογονούνται. Οτιδήποτε χάσετε δεν θα το θρηνήσετε για πολύ, διότι είστε αποφασισμένοι να χαράξετε μια νέα δημιουργική πορεία με τις φιλοδοξίες σας για παντιέρα που θα αποσαφηνίζει τις προθέσεις σας στους ανεπιθύμητους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Πολλές οι ανακατατάξεις στη ζωή σας, ειδικά σε ότι αφορά το χώρο που κατοικείτε και τις σχέσεις σας με τα μέλη της οικογένειάς σας. Αν σκέφτεστε να μετακομίσετε είναι ιδανικό διάστημα, προσέξτε όμως πολύ τις συμφωνίες και τις διαδικασίες ώστε να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι. Οποιαδήποτε οικογενειακά προβλήματα ήρθε η ώρα να τακτοποιηθούν με κάθε κόστος, ενώ σε ό, τι αφορά υποθέσεις με ακίνητα, καλό θα ήταν να δρομολογηθούν. Το να ζείτε με άνεση στο σπίτι σας είναι πολύ σημαντικό για εσάς, διαμορφώνοντας νέες συνθήκες, ενώ οι συναισθηματικές σας ανάγκες είναι απόλυτα συνυφασμένες με ένα περιβάλλον, που θα μπορεί να τις αφομοιώσει και να τις λυτρώσει.

ΙΧΘΥΕΣ
Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε όσο περισσότερο μπορείτε σε αυτή την έκλειψη οποιαδήποτε θέματα σας απασχολούν. Συζητήστε, μιλήστε, εξομολογηθείτε, εκτεθείτε γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να απελευθερωθείτε από τις σκέψεις, που σας βυθίζουν στη στασιμότητα. Ζητήστε βοήθεια από συγγενείς, από οικείους ανθρώπους και προωθήστε τις ιδέες σας με κάθε τρόπο. Μην φαντάζεστε τα πράγματα και μην υπονοείτε. Γίνετε σαφείς ως προς τις προθέσεις σας, δραστηριοποιηθείτε, μετακινηθείτε, κάντε νέες γνωριμίες και βγείτε από τον κόσμο της ασάφειας και της ατολμίας. Χρειάζεστε πρακτικές συμβουλές και συνεργασίες ώστε να καταφέρετε να δημιουργήσετε και να εκπληρώσετε τους στόχους σας.

Πηγή: http://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/MINIAIES/item/42640-nea-selini-maioy-kai-iliaki-ekleipsi-pos-tha-epireasei-ta-12-zodia#ixzz2SvKc6HDF

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf