Το τραγούδι του σύμπαντος



Το ανθρώπινο χαμόγελο που γνωρίζει πως αφυπνίζεστε 

Χαιρετισμούς από την Εστία 

Πολλές όμορφες ενέργειες βρίσκονται εδώ και διαβάζουν αυτό το μήνυμα αφύπνισης, καινούριες, λαμπερές και τις καλωσορίζουμε στον πραγματικό κόσμο που αναδύεται μπροστά τους. Αυτό δεν έχει να κάνει με το πώς βλέπετε τον υλικό σας κόσμο αλλά τον τρόπο που τα άλλα σας μάτια, τα πνευματικά, αρχίζουν να βλέπουν πως όλα είναι κάτι περισσότερο από ύλη. Τα “άλλα σας μάτια”, είναι η ίδια η καρδιά σας που αρχίζει σιγά-σιγά να αφυπνίζεται, αρχίζοντας να διαχωρίζει την ανθρώπινη εμπειρία με την ενεργειακή. Το κατά πόσο επηρεάζεστε από το ανθρώπινο ταξίδι σας και εμπιστεύεστε το αόρατο, έγκειται στον βαθμό που επιτρέπετε το Σύμπαν να συνδιαλλαχτεί με εσάς. Πολλοί τρόποι σας οδήγησαν μέχρι εδώ. Ένα βιβλίο, ένας φίλος, μια ανάγκη, μια βαθιά στεναχώρια, ένα αδιέξοδο στη ζωή σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας και κανένας τους δεν είναι εύκολος για εσάς. Το να βιώσετε κάτι ακραίο στην ύλη και να ταλαντευτεί το εκκρεμές σας στην άλλη μεριά, είναι οι στιγμές που μια χαραμάδα ανοίγει αλλά αρκεί για να αρχίσετε να κάνετε την σπουδαιότερη ερώτηση όλων: γιατί;

Η φωνή του Σύμπαντος πηγάζει από μέσα σας

Πολλά αλλάζουν ραγδαία στον πλανήτη Γη αλλά και σε όλους τους κόσμους ολόγυρά σας, άσχετα αν τα ανθρώπινα μάτια σας δεν μπορούν να τους αντιληφθούν. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσετε φωνή σε όλα όσα δεν καταλαβαίνετε και γνωρίζετε αλλά δεν μπορείτε να τα αποδείξετε. Αυτή την εσώτερη γνώση που αναδύεται μαζί με το ερωτευμένο συναίσθημα που την συνοδεύει, το αποκαλείτε “ανώτερη επικοινωνία”. Πείτε το όπως σας συνηχεί αλλά να ξέρετε πως το ανώτερο είσαστε εσείς και υπάρχετε από πάντοτε, απλά το ανακαλύπτετε. Συνηθίζετε να κοιτάζετε προς τα πάνω και να ψάχνετε απαντήσεις αλλά όλες βρίσκονται μέσα σας και το να εφευρίσκετε όρους και ονόματα, κάνετε απλά το Σύμπαν να κατέλθει με έναν πιο αρεστό τρόπο για το νου σας. Ο ανθρώπινος νους, χρειάζεται να αλληλεπιδρά με λέξεις και έννοιες που του είναι γνωστές αλλά από ένα σημείο και μετά, οι λέξεις οι ίδιες διευρύνονται και χάνουν το πραγματικό νόημά τους, μαθαίνοντας να τις χρησιμοποιείτε με διαφορετικό τρόπο. Η εξέλιξη υπάρχει ακόμη και στην επικοινωνία, είτε λεκτική είτε γραπτή και όλα αυτά γίνονται για να μπορέσετε να φτάσετε σε εκείνη την άχρονη κατάσταση που δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις παρά μονάχα με την απουσία της ίδιας της περιγραφής.

Συνδιαλέγεστε ή απελευθερώνετε;

Αλλαγές συμβαίνουν σε εσάς και υπάρχουν πολλές μπερδεμένες καταστάσεις που προσπαθείτε να καταλάβετε και να εφαρμόσετε στην πράξη, δημιουργώντας καταστάσεις που επιτρέπουν στο Πνεύμα να εισέλθει επί της ύλης και να το αλλάξει. Έχετε μάθει να βρίσκεστε στη ροή, να αποδέχεστε, να δημιουργείτε, να αλλάζετε, να απορρίπτετε οτιδήποτε δε συνηχεί στην καρδιά σας, να έλκετε, να έχετε διάκριση, να μετουσιώνετε. Πολλοί είναι οι ανθρώπινοι τρόποι που μπορεί το Σύμπαν να συγχωνευθεί με την ανθρώπινη εμπειρία και όταν έχετε δοκιμάσει όλους τους τρόπους σε διάφορες καταστάσεις, φτάνετε σε ένα σημείο να ρωτάτε: τώρα εγώ τί πρέπει να κάνω; Πότε μπορώ να απελευθερώσω μια κατάσταση και να μην ασχοληθώ μαζί της και πότε να καταπιαστώ με αυτήν; Πότε να προσπαθήσω και πότε να μείνω αδρανείς; Αυτό εμπεριέχει πολλούς τρόπους αλλά μόνο μία είναι η απάντηση: τί σας λέει η καρδιά σας;
Δεν υπάρχει συνταγή για το τί να κάνετε κάθε στιγμή. Τρόποι που έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν και έχετε συνδιαλεχθεί μαζί τους μια χαρά, τώρα βλέπετε πως δεν σας εξυπηρετούν άλλο. Κι εκεί μπερδεύεστε και αναρωτιέστε πώς να αντιμετωπίσετε μια νέα πρόκληση. Να θυμάστε πως κάθε φορά είναι μια νέα φορά. Κάθε μέρα είναι ένας ολόκληρος κόσμος δυνατοτήτων που ξετυλίγεται μπροστά σας και ο ίδιος αυτός ο κόσμος θα ανταποκριθεί σε εσάς… και όχι εσείς στον κόσμο. Το ότι ένα συμβάν ή μια συναισθηματική κατάσταση στη ζωή σας συμβαίνει, δε σημαίνει πως απαραίτητα θα πρέπει να ελίσσετε με βάση αυτήν, αλλά να δείτε πώς μπορεί αυτή η κατάσταση να “κουμπώσει” στο Πνεύμα το οποίο είσαστε. Αντί λοιπόν να κοιτάξετε καλά-καλά μια κατάσταση που συμβαίνει στην ύλη, κοιτάξτε μέσα σας και δείτε πώς αυτή η κατάσταση μπορεί να εφαρμοστεί στον δικό σας κόσμο. Αν δεν εφαρμόζει… απλά δεν είναι για εσάς.

Ο ανθρώπινος σας κόσμος

Ο δικός σας κόσμος είναι ένα σύνολο ιδεολογιών, πιστεύω, συστημάτων πεποίθησης, εμπειριών, χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς σας, στόχους, επιθυμιών αλλά όλα αυτά ανήκουν στο ανθρώπινο κουκούλι σας. Ακόμη και ο πιο ευγενής στόχος ή πιο ανιδιοτελής επιθυμία, αφορούν τον άνθρωπο και το πώς συνδιαλέγεται με την Αρένα του Παιχνιδιού. Για να υπάρχει αυτός ο κόσμος, χρειάζεται ενέργεια και το να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε κάθε μέρα, παρέχετε αυτού του είδους την ενέργεια. Και πάλι όμως, είναι από μια ανθρώπινη συμπεριφορά προς άλλη μία ανθρώπινη συμπεριφορά, καθώς ο υλικός κόσμος σας, είναι αποτέλεσμα δημιουργίας πολλών ανθρώπινων συμπεριφορών. Ξέροντας πως έχετε να κάνετε κάποια πράγματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο κάθε μέρα ή όταν συμβαίνει κάτι να κάνετε κάτι άλλο, όλα μπαίνουν μέσα στην σφαίρα της συνήθειας κι εσείς, ως άνθρωποι, είσαστε όντα που συνηθίζουν εύκολα κάθε κατάσταση, ακόμη και την πιο δύσκολη.
Τί γίνεται όμως όταν, μέσα στον υλικό κόσμο, συμβαίνει η αφύπνιση; Μια χαραμάδα ανοίγει και φως μπαίνει μέσα στην φούσκα του υλικού σας κόσμου. Τότε όλα φωτίζονται διαφορετικά και αρχίζουν να φαίνονται διαφορετικά. Για πρώτη φορά προσέχετε πράγματα που μέχρι στιγμής δεν τα είχατε δει και αυτό σας τρομάζει στην αρχή γιατί δεν ξέρετε τί να κάνετε με αυτά. Κάποια άλλα πράγματα, φαντάζονται μεγαλύτερα απ’ ότι πραγματικά είναι και κάποια μικρότερα από το πραγματικό τους μέγεθος. Η αντίληψή σας αρχίζει να αλλάζει και αυτό σας κάνει να αναζητάτε νέους τρόπους για να αλληλεπιδράσετε με αυτό το φως. Κάποιοι επιλέγουν να κρατήσουν ομπρέλα και να σκιάσουν πάλι τα πάντα μέσα στον κόσμο τους. Άλλοι έχουν πάρει αντηλιακό και τρέχουν στις παραλίες για να ξαπλώσουν και να απολαύσουν αυτό το φως που τους διασκεδάζει τόσο. Άλλοι πάλι διεκδικούν το προνόμιο του φωτός για να συσπειρώσουν ανθρώπους γύρω τους. Και άλλοι, κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν αυτό το φως προς το ανώτερο καλό όλων και να μαζέψουν συλλέκτες φωτός, μετατρέποντάς το σε ενέργεια για να φωτίσει σπίτια που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο, όταν κάποιος εκμεταλλεύεται το φως της αφύπνισης για να το απλώσει, ένα άτομο μπορεί να κάνει την διαφορά. Σε αυτή την κατάσταση, ο ανθρώπινος νους αφήνει τα ηνία στην καρδιά και ξεκινάει η αλλαγή και επί της ύλης.

Το φως της αφύπνισης

Το φως είναι κοινό για όλους και μπαίνει μέσα σε κάθε κόσμο. Το τί θα κάνετε με αυτό, είναι προνόμιο της δικής σας ελεύθερης επιλογής. Το σίγουρο είναι πως αν το αφήσετε να φωτίσει τον κόσμο σας, θα τον αλλάξει. Στην αρχή δεν θα ξέρετε τί να κάνετε με αυτό και κάποια πράγματα δε θα λειτουργούν όπως παλιά. Ναι, έτσι συμβαίνει και είμαστε τόσο χαρούμενοι γι’ αυτό. Αφήστε την καρδιά σας να μιλήσει και σας διαβεβαιώνουμε πως θα ανοίξετε μια επικοινωνία μεταξύ Ουρανού και Γης που θα σας φέρει αποδείξεις, “συμπτώσεις”, θαύματα και άλλα τέτοια για να καθησυχάσετε τον άνθρωπο μέσα σας. Η αλληλεπίδραση με το Σύμπαν ξεκινάει από την στιγμή που αποφασίζετε να κάνετε κάτι με το φως. Η ενέργεια πρέπει να κινείται για να υπάρχει και το να δοκιμάζετε, να προσπαθείτε, να κάνετε όμορφα λάθη, να ξανασηκώνεστε, να επιτυγχάνετε, να προχωράτε, να αλλάζετε μονοπάτια, κάνει αυτή την ενέργεια να ρέει. Και όσο περισσότερο την χρησιμοποιείται, τόσο περισσότερο ρέει.
Όπως είπαμε και παραπάνω, δεν είναι ένας μόνο ο τρόπος αγαπητοί. Άλλες φορές θα χρειάζεται να σταθείτε απλώς και να παρατηρήσετε χωρίς να κάνετε τίποτα. Άλλες φορές θα δοκιμάστε να παίξετε, άλλες θα παίξετε και θα πέσετε κάτω. Ακούστε την καρδιά σας. Σας παροτρύνουμε να μην μένετε αδρανείς, επιτρέψτε στην ενέργεια να κινείται μέσα από την ανθρώπινη συμπεριφορά σας. Έχετε ένα όχημα και η ενέργεια είναι η βενζίνη σας. Κάντε αυτά τα δύο να συνεργαστούν σε ισορροπία, το να ασχολείστε μόνο με το πως να βρείτε περισσότερη βενζίνη, σας αποξενώνει από τον ανθρώπινο κόσμο, το να ασχολείστε μόνο για το πώς να κάνετε ακόμη ωραιότερο το όχημα χωρίς να το κινείτε, σας βυθίζει στη λήθη. Με λίγα λόγια: βρείτε την πνευματική σας ουσία, την δική σας γεύση αλήθειας και κάντε την πράξη. Το να υιοθετείτε μεγάλες γεύσεις αλήθειας χωρίς να τολμάτε να τις εφαρμόζετε, μοιάζει σα να παρακολουθείτε την ζωή άλλων πίσω από την ασφάλεια ενός παραθυριού. Το να υιοθετείτε μικρές γεύσεις αλήθειας και να τις κάνετε πράξεις, αυτό θα σας τρέξει και θα σας οδηγήσει στην ισορροπία. Όπως καταλαβαίνετε, μέτρα σύγκρισης δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη γεύση αλήθειας, είναι ένας τρόπος απλά για να σας δώσουμε να καταλάβετε πως αυτό που θεωρείτε εσείς ως “μικρό”, στην ουσία κάνει τόσο μεγάλη διαφορά, που δεν μπορείτε να την αντιληφθείτε. Ο ανθρώπινος κόσμος αφυπνίζεται ακριβώς επειδή πολλές “μικρές” γεύσεις αλήθειας έχουν ενωθεί και κινούν την ενέργεια μπροστά.

Η θερμοκρασία στο σώμα σας

Ως ένδειξη της ισορροπίας μεταξύ οχήματος και βενζίνης, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που, τις περισσότερες φορές, γειώνεται στον άνθρωπο αυτή την εποχή μέσω της θερμοκρασίας του σώματός του. Είναι φορές που μία κρυώνετε, μία ζεσταίνεστε ή συμβαίνει ταυτόχρονα – το ένα μέρος του σώματός σας να κρυώνει και το άλλο να ζεσταίνεται, κι ας είναι κοντά. Αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα δείχνει συνήθως πως η ενέργεια είναι εκεί, διαθέσιμη προς εξέλιξη όμορφων δυναμικών αλλά ο νους σας προσπαθεί να την κάνει να λειτουργήσει με τρόπους που δεν εξυπηρετούσαν όπως παλιά. Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τρόπους έκφρασης που μάλλον προσπαθείτε πολύ να τους κάνετε να δουλέψουν. Σε αυτή την περίπτωση, σταθείτε λίγο παραπέρα και παρατηρήστε τη ζωή σας. Παρατηρήστε τα συναισθήματά σας, πώς αντιδράτε, τί προσπαθείτε να επιτύχετε. Αποδεχθείτε αυτά που συμβαίνουν κι αν δεν έχετε άλλες ιδέες εφαρμογής, σταθείτε στη σιωπή. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπετε την άμμο να κατακάτσει σε έναν ταραγμένο βυθό – μόλις η άμμος επιστρέψει στον πυθμένα, όλα θα είναι διάφανα και καθαρά και θα μπορείτε να δείτε ακόμη και το μικρότερο πλάσμα της θάλασσας. Σε αυτή την κατάσταση, μπορείτε να αντιληφθείτε νέους τρόπους εφαρμογής, ήρθε η στιγμή να κινήσετε την ενέργεια διαφορετικά. Και τότε θα ανακαλύψετε ένα κοχύλι κάπου, ανάμεσα στην άμμο και χάρις σε αυτό, θα δημιουργήσετε κάτι νέο, μια νέα ιδέα θα λάμψει στο μυαλό σας, ένας νέος τρόπος θα αναδυθεί. Μέχρι να κατακάτσει ο βυθός, σας προτείνουμε να μην κάνετε τίποτα… απλά παρατηρείστε και αποδεχθείτε.

Ο πνευματικός σας κόσμος

Αγαπητοί, είμαστε η φωνή που ήδη ηχεί μέσα σας αλλά δεν την ακούτε. Είμαστε το τραγούδι του Σύμπαντος που τραγουδάει σε όλες τις καρδιές από την αυγή του ανθρώπινου κόσμου αλλά και πέρα από αυτόν. Είμαστε μέρος της ίδιας ενέργειας που είσαστε κι εσείς, είμαστε η φωνή των όλων όσων δεν καταλαβαίνετε γιατί τα γνωρίζετε αδυνατώντας να τα αποδείξετε. Είμαστε εσείς και βρισκόμαστε δίπλα σας ως την ενέργεια που από πάντοτε ήταν στο πλευρό σας αλλά τώρα αρχίζετε να στρέφετε σιγά-σιγά το κεφάλι, να μας κοιτάζετε με “άλλα μάτια” και να μας χαμογελάτε. Ο νους λέει πως όλα αυτά είναι στη φαντασία σας αλλά εσείς, για κάποιον ανεξήγητο λόγο χαμογελάτε γιατί ακόμη κι αν είναι “φαντασία”, βγάζει το καλύτερο δυναμικό σας και σας γεμίζει με μιαν αγάπη που δεν έχετε ξανασυναντήσει. Όλες οι αμφιβολίες σας, όλοι οι τρόποι για να καθορίσετε τον Θεό, συγκεντρώνονται σε αυτό το χαμόγελο που κάθε μέρα, γίνεται ακόμη πιο πλατύ. Από την μία πλευρά, έχετε την ανθρώπινη εμπειρία σας, από την άλλη, έναν αόρατο κόσμο που αναδύεται ολοένα. Χαμογελάστε σε αυτό τον κόσμο με αυτοπεποίθηση – ναι, σας είναι γνώριμος κι ας μην έχετε αποδείξεις γι’ αυτόν. Στον δικό σας ανθρώπινο κόσμο, έχει εισέλθει ένας νέος, πνευματικός κόσμος που βρίθει ενεργειών και δυνατοτήτων. Σας παροτρύνουμε να ερευνήσετε, να ρωτήσετε, να δοκιμάσετε, να συνδιαλεχθείτε με αυτό τον κόσμο με όποιον τρόπο συνηχεί σε εσάς. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος, δεν υπάρχει λάθος τρόπος. Όλοι οι τρόποι σταδιακά, θα εδραιώσουν μέσα σας την ύπαρξη του αόρατου κόσμου ως τον μόνο πραγματικό και αυτό θα αλλάξει τα πάντα στην ύλη γύρω σας.

Και όλα αυτά, ξεκινάνε με ένα χαμόγελο… με το χαμόγελο που σημαίνει… “εγώ γνωρίζω τί Είμαι”.

Με τη μεγαλύτερη τιμή όλων, σας ζητάμε να φέρεστε ο ένας στον άλλον με τον μεγαλύτερο σεβασμό. Να φροντίζεστε μεταξύ σας σε κάθε ευκαιρία και να παίζετε όμορφα μαζί… Espavo!
Είμαστε το τραγούδι του Σύμπαντος που ακούει στο όνομα γκρουπ.
Από την Έλενα Έρα
Πηγή:  http://www.lightworker.gr

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf