12 αφροδισιακά μπαχαρικά για τα 12 ζώδια

Ζώδια και αφροδισιακή διατροφή – Μπαχαρικά για τα 12 ζώδια
     Από την      Κατερίνα Σαλωνίκη

       
Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες η προσθήκη καρυκευμάτων στα φαγητά και στις σαλάτες μας είναι μια διαδικασία, που η ανάγκη της αναβλύζει από πολλές πηγές.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει τη χρήση τους στους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της έντονης γεύσης τους, γεγονός που τα καθιστά ανεπιθύμητα στην ανυπόφορη ζέστη.
Οι αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες των μπαχαρικών όμως, είτε είναι αρωματικά είτε πικάντικα, είναι τεράστιας σημασία, για τη διατήρηση της φρέσκιας εικόνας μας, της καλής υγείας και την αποφυγή πολλών ασθενειών.
Και επειδή το φθινόπωρο έρχεται πάντοτε μαζί με το χειμώνα, ας δούμε ποιο καρύκευμα μπορεί να πασπαλίσει ιδανικά, το πιάτο κάθε ζωδίου.
ΚΡΙΟΣ – ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ
Στην φλογερή σας ιδιοσυγκρασία που συνήθως αντιδρά σαν αμετανόητος εχθρός, που συλλέγει λάφυρα από το ερειπωμένο πεδίο μάχης, ο κουρκουμάς είναι το ιδανικό καρύκευμα για εσάς. Με την κατευναστική του γεύση και το βαθύ πορτοκαλί του χρώμα σας εξισορροπεί, γλιτώνοντας με τη συχνή του χρήση το παυσίπονο για τις εγκεφαλικές σας εντάσεις. Προτιμήστε τον στις σαλάτες, αποφεύγοντας έτσι και τις πρωτεϊνες που σας εξάπτουν.
ΤΑΥΡΟΣ - ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Είναι πασίγνωστη η γαστρονομική σας ανάγκη, ξέροντας να εκτιμάτε ένα πικάντικο πιάτο, που θα σερβιριστεί μπροστά σας. Ωστόσο η λαιμαργία σας θα βρει το δάσκαλό της στο θαύμα της Ανατολής το τζίντζερ, γνωστό και ως πιπερόριζα. Η έντονη γεύση του θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας, ενώ παράλληλα θα μετριάσει την τάση να τρώτε πολύ και συνήθως απρόσεκτα.
Ταιριάζει με όλα και ιδιαίτερα με την επιθυμητή ένδειξη της ζυγαριάς σας.
ΔΙΔΥΜΟΙ – ΠΑΠΡΙΚΑ
Γνωστή και ως μπούκοβο, παράγεται σε γλυκιά και σε καυτερή γεύση, ικανοποιώντας και τις δύο φύσεις που έχετε μέσα σας. Η αέρινη ιδιοσυγκρασία σας εναρμονίζεται πλήρως με τη δυαδική της γεύση, είτε θέλετε απλά το άρωμά της σε σαλάτες, είτε την καυστική της υφή με το χοιρινό σας. Και επειδή είστε αυθεντίες στις τρίπλες, δεν ενδείκνυται η κατανάλωσή της σε πατατάκια και άλλα σνακ, στα οποία έχει υποστεί αλλοίωση από την επεξεργασία. Μπορεί να φαίνεστε νεώτεροι, αλλά επιδιώξτε το κιόλας.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ – ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Αυτό το μυρωδάτο καρύκευμα που μοσχοβολά είτε στη γλάστρα είτε αποξηραμένο, θα το απολαύσετε σαν την σκιά του πλάτανου σε συνθήκες καύσωνα. Η συναισθηματική σας φύση θα το εκτιμήσει πολύ, το ίδιο όμως και το στομάχι σας, που αποτελεί το ευαίσθητο σημείο σας. Προτιμήστε τον ωμό στις μακαρονάδες σας, φυτεύοντάς τον στη βεράντα σας. Θέλει πολύ πότισμα, αλλά με τέτοιους σπιτόγατους σας εσάς, θα γίνει ένα ωραιότατο μαμούθ.
ΛΕΩΝ – ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ
Για εσάς που δεν αποχωρίζεστε τη χλιδάτη σας διάθεση ούτε στο παζάρι, κοιτάζοντας την υπερβολή σας στο καθρεφτάκι του μικροπωλητή, το εστραγκόν είναι το μυστικό αφροδισιακό σας. Η ιδιαίτερη γεύση του σας θυμίζει Παριζιάνικα bistrot, ενώ η ιδιαιτερότητά του να μην ταιριάζει με κανένα άλλο μυρωδικό, σας εξάπτει. Ταιριάζει πολύ στην ιδιοσυγκρασία σας και σαν ορεκτικό το βρίσκετε ιδανικό και απαράλλακτο.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΚΑΡΥ
Αυτό το υπέροχο χαρμάνι που οι Ινδοί ονομάζουν κάρυ, είναι ιδανικό για την ευμετάβλητη φύση σας και ευεργετικό για τα έντερα, που είναι το ευαίσθητο σημείο σας. Σας ταιριάζει απόλυτα λόγω και των ιατρικών του προεκτάσεων, στις οποίες δείχνετε μια ευαισθησία. Όσο για τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες, γίνεστε οι πιο φανατικοί καταναλωτές. Θα ευχόσασταν να υπήρχε και σε υγρή μορφή για απολύμανση, αλλά ευτυχώς διατροφικά, πάει με όλα.
ΖΥΓΟΣ - ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ
Η λεπτεπίλεπτη φύση σας που κάνει έναν άψογα εξοπλισμένο τερματοφύλακα να σαστίζει απέναντι στην επιτήδεια γόβα σας, τονώνεται από την αρωματική και διακριτική γεύση του κόλιανδρου. Οι διουρητικές του ιδιότητες αποτελούν ελιξίριο για τα ευαίσθητα νεφρά σας, ενώ οι εξισορροπιστικές του τάσεις σας κάνουν να τον λατρεύετε. Η υπερκατανάλωση δεν δημιουργεί παρενέργειες, λόγω του ότι χρειάζεστε πολλές ποσότητες, για την πολυπόθητη ισορροπία σας.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ – ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
Για εσάς που οι εντάσεις σιγοβράζουν σαν το νερό στην κατσαρόλα ώσπου να κοχλάσει και να ακουστεί ο θόρυβος από το καπάκι, το μαγικό δεντρολίβανο είναι ιδανικό από κάθε άποψη. Διεγερτικό, πνευματικό και τονωτικό της σεξουαλικής διάθεσης, έχει όλες τις προδιαγραφές να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας. Νοστιμίζει το ψάρι και το κρέας, ενώ σας δίνει την αίσθηση της πληρότητας. Άλλωστε οι άνοστες συνταγές πάντα ήταν πρόβλημα για εσάς, που χρησιμοποιώντας συχνά το κεντρί σας, έχετε γίνει γευσιγνώστες.
ΤΟΞΟΤΗΣ - ΚΥΜΙΝΟ
Αυτό το μπαχαρικό με την πολύ έντονη γεύση που υπερκαλύπτει τα άλλα, συνυπάρχοντας όμως θαυμάσια μαζί τους, ταιριάζει στην πληθωρική και αγαπητή σας φύση. Χρειάζεται χρόνο για να αναπτύξει τη μυρωδιά του στο φαγητό , όπως και εσείς για να καταλαγιάσετε την περιπετειώδη σας διάθεση.
Η χρήση του θα λειτουργήσει ομοιοπαθητικά χωρίς να κατευνάζει την ανατριχίλα που αισθάνεστε, στη θέα ενός σπάνιου όστρακου.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΚΑΡΔΑΜΟ
Θεωρείται το Viagra των μπαχαρικών και έχει εξέχουσα θέση στην κατηγορία του. Είναι το πιο ακριβό, με μεγάλη ιστορία και φήμη. Αν αναρωτιέστε γιατί σας ταιριάζει, είναι γιατί οι φιλοδοξίες σας ωχριούν, μπροστά σε αυτά που προτίθεστε να θυσιάσετε για αυτές. Η συχνή χρήση του σας υπενθυμίζει τους στόχους σας, τονώνοντάς σας συναισθηματικά. Σας ταιριάζει απόλυτα, ακόμα και αν το «καρδάμωμα» που επιφέρει, μπορεί να αποδυναμώσει τους άλλους.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ – ΤΣΙΛΙ
Το μπαχαρικό που παράγεται από τις καυτερές πιπεριές προκαλώντας εφίδρωση και μετά αίσθηση δροσιάς, ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία σας, που συχνά σκέφτεται ανάποδα για να λειτουργήσει ίσια. Το πιο πικάντικο και διαπεραστικό μπαχαρικό, έχει την ικανότητα να διαλύει τους θρόμβους, όπως ακριβώς και το πνεύμα σας, που αντιλαμβάνεται πως η προσπάθεια
σιροπιάσματος ενός λεμονιού είναι μάταιη. Πολύ τσίλι λοιπόν για εύκολες αποσυμφορήσεις.
ΙΧΘΥΕΣ – ΠΙΠΕΡΙ
«Όποιος έχει πολύ πιπέρι, βάζει και στα λάχανα» λέει η παροιμία και αυτό το πασίγνωστο μπαχαρικό μπαίνει πάντα και παντού. Πράσινο, μαύρο, άσπρο, αραβικό, κόκκινο, αλλάζει χρώματα αλλά παραμένει γευστικά δυνατό. Ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία ενός Ιχθύ που αφομοιώνει σαν σφουγγάρι και χρονομετρά σαν κλεψύδρα. Η πολύ δυνατή γεύση του είναι ικανή να σας επαναφέρει στην πραγματικότητα, από την οποία αποδράτε συχνά. Προτιμάτε πάντα το φρεσκοτριμμένο για άμεση επαναφορά.

Πηγή: astrology.gr

Ενδιαφέροντα site

Εμφάνιση περισσότερων
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το blog έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε εναλλακτικό θεραπευτή
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας - See more at: http://master-lista.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html#sthash.b5jA09ws.dpuf